Help in Change

En ny kampanj från Help in Change. Pressmeddelande

Future Events

Help in Change lanserar ny kampanj för att synliggöra ukrainare för den svenska arbetsmarknaden

På tisdag lanserar Help in Change den digitala kampanjen Career Boost. Syftet med kampanjen är att göra duktiga och kompetenta ukrainare mer synliga för den svenska arbetsmarknaden. På vår hemsida och LinkedIn kommer arbetsgivaren att se kandidaternas profiler, en kort videopresentation och en beskrivning av deras kompetenser. Tack vare vår presentation kan arbetsgivaren se, höra och få en känsla för kandidaterna direkt. Man behöver inte slösa tid på att leta efter en lämplig person för de finns på vår hemsida. Om den efterfrågade kompetensen saknas kan man alltid kontakta oss – kanske har vi bara inte hunnit publicera kandidatens profil ännu?

Personer som deltar i kampanjen är deltagare i Care in Change integrations- och mentorprogram under de senaste fyra månaderna. De medverkade i workshops om arbetsmarknaden, CV-skrivande och fackförbund. De fick även möjlighet till professionell fotografering, intervjuträning och till och med en session med en skådespelare för att öka sitt självförtroende. Dessutom hade alla deltagare en mentor som själv har erfarenhet av integration i Sverige och kunde ge användbara tips.

Nadja Pobal, mentorprogrammets koordinator, är stolt över vad deltagarna åstadkommit under dessa fyra månader:
De är otroligt duktiga! Förutom att delta i våra aktiviteter pluggar de språk och är väldigt ambitiösa. Många ser sin framtid här i Sverige och gör allt för att lyckas. Med den nya kampanjen hoppas vi att nya dörrar öppnas för dem.
Kampanjen startar på tisdag i och med att deltagarnas presentationer publiceras på vår hemsida. Nu kan arbetsgivare som söker personal gå in via länken och kontakta intressanta kandidater. Under de närmaste veckorna kommer vi även att göra separata inlägg om deltagarna på Help in Changes linkedin-sida, så följ gärna oss där för att inte missa några publiceringar!

Presskontakt: Anna Zoteeva, Program Manager, anna@helpinchange.org, 076 18 44 987
________________________________

Faktaruta:
Help in Change är en ideell förening som arbetar för integration av ukrainska direktivflyktingar i Sverige.
Deltagare i vårt projekt pluggar svenska och deltar i ett mentorskapsprogram. Vi rustar upp våra deltagare för den svenska arbetsmarknaden genom att hjälpa dem med CV, intervjuträning och samhällsorientering. Läs mer om oss på vår hemsida www.helpinchange.org

Care in Change-projektet handlar om att hjälpa ukrainska flyktingar att komma in på den svenska arbetsmarknaden eller göra stegförflyttning mot sina mål. Samtidigt tror vi på att psykologiskt stöd, skapande av nätverk och språkinlärning bidrar till framgång och inkludering. Projektet finansieras av Europeiska socialfonden (ESF).